La sessió amb les mestres [ 30 d'Abril del 2010 ]

Aquesta setmana hem hagut d'assistir a la Universitat en divendres ja que hem rebut la visita de les mestres.

Les encarregades de representar a la nostra classe, el 2C, hem estat la Cristina Porcel i jo, així que, junt amb les companyes de les altres classes hem presentat els powers points amb els dubtes, canvis i millores que volíem fer arribar a les mestres.

Un cop fet això, ha arribat el seu torn. En un principi, anaven contestant les preguntes una per una, però passada una estona cada professora ha respòs aquelles preguntes que estaven més dirigides a la seva escola.

Entre la multitud de temes que s'han tractat, els que he trobat més interessants han estat:

- Els nens amb necessitats educatives especials. Aquest és un tema que des de la nostra classe s'havia plantejat, ja que no sabíem quin és el punt en que hem de determinar que un nen necessita una ajuda especial, i d'altra banda, en cas de necessitar-la com fer-ho per a que els altres nens de la classe no se sentin desatesos.

Les mestres ens han explicat que en aquests casos és molt important la comunicació entre els pares, la mestra i l'EAP, així com el treball conjunt entre tots. Si bé és cert que són nens que necessiten unes ajudes especials, aquestes han de ser oferides de manera que el nen se senti un més de la classe, i per això és important una bona coordinació entre aquests tres elements. Així doncs, d'aquesta manera serà fàcil determinar quin és el tipus d'ajuda que necessita el nen.

També és important que a mesura que vagi passant el curs, aquesta vagi variant segons l'evolució del nen.

- L’apropament a famílies amb situacions familiars difícils. Aquest tema, l'ha tractat en profunditat la mestra de Baró de Viver, ja que a la seva escola hi ha una gran quantitat de famílies amb conflictes interns.

Ens ha explicat que en un principi, moltes d'aquestes no volen participar de la vida escolar dels seus fills i per això, s'allunyen totalment d'aquesta, normalment per por a ser jutjats per les mestres. Per això, ens ha dit que la millor manera per incloure a aquestes famílies en l'educació conjunta dels seus fills, és apropar-se a poc a poc a elles, sempre des del respecte i la comprensió.

Tot i que això és un procés molt dur i a vegades no comporta els resultats que s'esperarien, és gratificant veure alguns casos en que sí que es recullen els fruits.

- La correcció de les faltes d'ortografia. Aquest ha estat un tema que també m'ha semblat molt interessant, ja que les mestres ens han explicat que el que pretenen amb els nens més petits, és a dir els de P3 i P4, no és que aprenguin a escriure correctament, sinó que agafin facilitat i lleugeresa a l'hora de fer-ho. Per això, consideren que és més important que el nen faci les seves pròpies produccions, sense tenir en compte si fan faltes o no, ja que aquest és un tema que abordaran més endavant.

Aquests han estat alguns dels temes tractats durant la sessió d'avui. També se n'han tractat d'altres com què fer quan un nen es nega a fer quelcom, com s'escullen les mestres per anar de colònies, la varietat dels espais,... però jo he volgut fer esment a aquells que m’han semblat més destacats.

0 comentarios:

Publicar un comentario